SM-final skotercross, Skellefteå 25/3-2006

Äntligen var det dags för sm-finalen i skotercross där medaljerna skulle delas ut.
Vissa klasser var nästan redan innan klara när det gällde vinnarna.
I Pro 800 hade fyra förare chans att ta hem guldet, men där gav inte Peter Eriksson
dom andra någon chans, trots att han kunde missa starterna och komma efter Daniel
Olofsson och Jocke starnberg så körde han ikapp dom och sedan försvann han ifrån dom!
Skellefteå banan är Peter's hemmabana och det syntes att han trivdes på sin Lynx.
Närmast bakom var Emil Öhman som jagade Peter men genom ännu sämre starter så
fick Emil jaga bakifrån och avståndet till den flygande Peter i täten var för stort.
I Pro 440 så ledde Johan Eriksson stort inför finalen och visade med sin körning i finalen
att han är en värdig vinnare i 440 klassen, trots startsmällar så körde han ifrån dom övriga
och kunde på ett säkert sätt säkra sitt sm-guld.
I stora ungdoms klassen så var Christian Salemark skyhög favorit till segern.
Killen har vunnit alla heat denna säsong i cross och backen (förutom ett heat i usa då skotern
gick sönder och han slutade två'a.) och denna dag blev inget undantag..men i andra heatet
bjöd Pontus Engström upp till kamp, dom bjöd på tuff racing i många varv, tyvärr så
orkade ej Pontus hela sträckan och vurpade några gånger.
Guldet till Christian Salemark genom två säkra heatsegrar!
  Peter E-son Ericsson-Årets man i Pro 800!
  SM & VM guld samma år!! NM???
Christian Salemark gjorde ingen besviken och vann sitt första sm-guld i cross. Tuffa fighter i ungdomsklasserna
Ingen vanlig syn detta år..  men Pontus Engström gav Crille en match både i Sundsvall och här i finalen. Nästa år vinner du ,Pontus!
Crilles kompis Tommy på sin ski-doo Per Strand, en "coming man".. Per kör Pro klassen i sitt tredje tävlingsår med framgång.
Team Halvarssons tjejerna Lina kaasalainen & Anna Henriksson fightades om RM-guldet, Lina ledde inför finalen med två poäng.

Men efter Annas andraplats i finalen efter Jessica Niska så vinner Anna Henrikasson RM-guldet 2006

Kungen-Peter "E-son" Ericsson Jocke "blixten" Standberg Daniel Olofsson tappade guldet.
Mac Liljenberg jagar Stefan Sundström  Årets genombrott - Emil Öhman. Varning för Emil nästkommande säsong!